13. 09. 2019

NSi na sejmu MOS v Celju

MOS Celje 2019

V Celju se je letos septembra zgodila že 52. izvedba Mednarodnega obrtnega sejma (MOS), ki je gostila okoli 1500 razstavljavcev. Letos je partnerica Mosa, ki vsako leto privabi okoli 100.000 obiskovalcev, Črna gora, s katero ima Slovenija kar nekaj skupnih točk. Za Slovenijo je namreč vse bolj zanimiv črnogorski turizem.

Na Mos se je letos vrnila tudi Kitajska, ki se je na njem prvič predstavila leta 2015. Kitajska želi obuditi zgodovinsko svilno pot in vzpostaviti povezavo z evropskimi državami tako po morju kot po cesti. Kitajska podjetja bodo tudi tokrat na sejmu sodelovala zgolj štiri, in ne vseh šest dni, saj jih zanimajo predvsem poslovni stiki.

Skupaj z vodstvom NSi je Mos obiskala tudi evropska poslanka Ljudmila Novak, kjer se je poleg s številnim podjetniki in zaposlenimi srečala tudi z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom kot tudi s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).

“Zadnji gospodarski podatki kažejo, da se je rast BDP po več letih začela postopoma zniževati, kar nakazuje obdobje izjemne previdnosti pri porabi na eni strani in odločnosti pri sprejemanju spodbujevalnih ukrepov na drugi strani,” je v izjavi za medije dejala Novakova.

“Majhna in srednje velika podjetja so hrbtenica slovenskega gospodarstva. A pri tem nimam v mislih le vodstev podjetij, temveč predvsem zaposlene, ki v praksi ustvarjajo dodano vrednost in udejanjajo vizije svojih nadrejenih. Želim si, da bi to razumela tudi vlada Marjana Šarca,” je še dodala.