19. 09. 2019

Za digitalizacijo potrebujemo nacionalni konsenz

Izjava za medije, GZS

Stranka NSi je v Ljubljani pripravila programsko konferenco, na kateri je pozvala k oblikovanju novega nacionalnega konsenza, ki bi temeljil na vsesplošni digitalizaciji Slovenije. Strateška odločitev politike bi morala biti, da ustvarimo privlačno davčno okolje za inovativna tehnološka podjetja z visoko dodano vrednostjo. Slovenija na področju transformacije digitalne družbe in gospodarstva trenutno sodi v skupino srednje uspešnih držav v EU, kar kar pa ne sme biti naš cilj.

Evropska poslanka Ljudmila Novak je v izjavi za medije med drugim povedala: “Če novih tehnologij ne bomo znali izkoristiti, bomo v prihodnosti izključeni iz družbe. Država se mora razvijati naprej in ljudi izobraževati. Zato je pomembno, da smo tej temi na programski konferenci namenili veliko pozornosti. V NSi smo prepričani, da bi o tem razmislila tudi slovenska vlada, ne pa da se ukvarja z nekimi svojimi aferami. Potrebno je gledati naprej in za to potrebujemo nacionalni konsenz.”

NSi je sicer oblikovala strateški svet s strokovnjaki različnih področij, ki so ocenili delo aktualne vlade. Ugotovitve, ki so jim dodali predloge ukrepov, je stranka objavila pod naslovom Leto zamujenih priložnosti. Predvidoma na novembrskem kongresu bo NSi oblikovala prenovljen temeljni program stranke.