06. 09. 2022

Izjava za javnost o predsedniški kandidaturi

ljudmila novak

Odločitev Janeza Ciglerja Kralja, da kot kandidat stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) kandidira na letošnjih volitvah za predsednika Republike Slovenije, podpiram. Vem, da sprejetje takšne odločitve zahteva pogum.

Verjamem, da bo Janez Cigler Kralj v predsedniški tekmi znal dobro zastopati svoje vrednote in vrednote krščanske demokracije. Cigler Kralj je človek, ki zna ljudi ne samo poslušati, temveč tudi slišati.

Veseli me, da bomo v NSi kot resni politični stranki imeli svojega predsedniškega kandidata.

Na predsedniških volitvah leta 2017 sem tudi sama kandidirala kot kandidatka stranke NSi.

Kljub temu, da nikoli nisem napovedovala ali samovoljno izražala želje po vnovični kandidaturi za predsednico Republike Slovenije, sem ob vseh vprašanjih in nagovorih o tem odgovorno razmislila.

Sprejela sem odločitev, da tokrat ne kandidiram, saj bi morebitno mojo vnovično predsedniško kandidaturo želela izpeljati kot neodvisna kandidatka.
To pa bi pomenilo, da bi se kot predsedniška kandidatka odpovedala članstvu v stranki NSi, za kar pa se nisem želela odločiti.

Vsem, ki me podpirate in me boste še naprej podpirali kot krščansko demokratko in slovensko poslanko Evropskega parlamenta, se iskreno zahvaljujem.