16. 10. 2021

(INTERVJU) Žal se bo to še kako odrazilo na končni oceni predsedovanja

Ljudmila Novak“Kljub uspešnemu in zavzetemu delu ministrov in njihovih ekip pri predsedovanju, predsednik vlade z neprimernimi potezami podira njihov trud. Žal se bo to še kako odrazilo na končni oceni predsedovanja Slovenije Svetu EU,” sem med drugim povedala v velikem intervjuju za sobotno prilogo časnika Večer.

Poudarila sem še: “Namesto konstruktivnega in spoštljivega sodelovanja z Evropskim parlamentom, kjer bi predsednik vlade lahko predstavil svoj pogled na svobodo medijev v Sloveniji, pa vedno znova diskreditira evropske poslance in neutemeljeno napada največjo demokratično institucijo v EU kot celoto. Vse to pa je samo po sebi dovolj zgovorno poročilo o politični kulturi v Sloveniji na najvišji ravni.”

O kandidaturi na predsedniških volitvah prihodnje leto pa sem za Večer povedala sledeče: “Kandidature nisem napovedala, zato je tudi preklicala ne bom. Me pa res kar precej ljudi nagovarja k temu. O tem bom resno premislila, si pa najbolj želim odgovorno dokončati mandat poslanke Evropskega parlamenta. Zdi se mi tudi, da so v tem trenutku bolj pomembne prihajajoče državnozborske volitve in tam bom pomagala stranki NSi. Ministri NSi delajo odlično, mnogo pomembnih odločitev so uresničili, izvedli veliko konkretnih nalog. Mi je pa žal, da stranka prevečkrat dobi negativne točke zaradi delovanja neke druge stranke oziroma provokativnih potez predsednika te druge stranke.”

Celoten intervju, objavljen v sobotni prilogi časnika Večer, si lahko preberete na tej POVEZAVI.