15. 10. 2019

"Četudi sem v Bruslju, želim ohraniti stik z vsemi v Sloveniji"

Včeraj je na sedežu stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati svoja vrata odprla evropska pisarna poslanke Evropskega parlamenta Ljudmile Novak. To je tako za stranko kot za evropsko pisarno velika pridobitev, saj bomo skupaj oblikovali naša stališča in se odzivali na dogajanja v Evropi in domovini.

Ljudmila Novak je ob robu odprtja povedala: “Mnogi so mi v času predvolilne kampanje letos spomladi govorili, da jim je žal, ker nameravam oditi v Bruselj, saj bi si rajši želeli, da ostanem doma. Z odprtjem slovenskega dela evropske pisarne želim sporočiti, da četudi sem večino časa v Bruslju, želim ohraniti stik z vsemi vami v Sloveniji, saj brez vas tudi mene ne bi bilo kot političarke. Hvala še enkrat za vso podporo in spodbudo pri mojem nadaljnjem delu.”

Po njenih besedah bo njena pisarna na Dvorakovi ulici 11A v Ljubljani prostor za pretok informacij, srečanja za izmenjavo mnenj in pobud. “Dobrodošli vsi, ki želite podrobneje spoznati delo Evropskega parlamenta in aktivno prispevati k lepši podobi naše krščanske Evrope. Zdi se mi pomembno, da evropska pisarna domuje na sedežu stranke, tako bo naše delo bolj povezano in bo trdni temelj krščanske demokracije.

Dobrodošlico so evropski poslanki izrekli Robert Ilc, tajnik Nove Slovenije – krščanskih demokratov, Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi v DZ RS ter Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Evropsko pisarno lahko obiščete vsako sredo, od 10.00 do 16.00 ure, vselej pa je možen dogovor za obisk in srečanje tudi ob drugih dnevih. Dogovorite se lahko z asistentko evropske poslanke Mojco Stoschitzky (040/322 780).